27 Mart 2009 Cuma

TAVUK ÇORBASI


Malzemeler

1 adet tavuk budu

5 su bardağı su

4 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

1,5 yemek kaşığı un

2 - 3 diş sarımsak (dövülmüş)

2 yemek kaşığı yağ

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

Arzuya göre tuz ve sirke
Yapılışı

Tavuk budunu 5 bardak su ile haşlayın.Haşlanan tavuğu iyice küçük parçalar halinde birbirinden ayıralım. Bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın. Tencereye unu ekleyip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip pütürleşmeden karıştırıcı tel ile iyice çırpın ve kısık ateşte kaynayana kadar, arada bir karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra çorbadan bir kaç kaşık alarak terbiyeye ekleyin ve karıştırın. Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin ve kayanamaya baslayınca sarımsağı ekleyin. Tavukları ekleyip bir kaç taşım daha kaynatın ve ateşten alın.Tuzunu ekleyin.Yağı bir tavada kızdırıp biber ve naneyi ekleyin.Servis yaparken biberli nanesini dökün.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder