16 Mart 2009 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI


Malzemeler
6 yumurta
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.Köpük köpük kabarıp rengi beyaza yakın olunca çırpmayı bırakalım.Sıvıyağ,hindistan cevizi, un ,kabartma tozu ilave edilir ve vanilya eklenerek tel çırpıcı veya spatula ile karıştırılır. Yuvarlak borcam tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 175derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir. Altı ve üstü kızarınca fırından çıkarılır, bir kenarda soğumaya bırakılır.

Şimdi Şerbeti hazırlayalım.Şeker,su bir tencerede 10 dakika kaynatılır,daha sonra soğuyan kekimize ılık olarak dökülür.Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süslenip servis yapılır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder