16 Mart 2009 Pazartesi

NANE YE ZEKİ OL....

Nane güzelliğin hizmetinde
Sadece diş macunlarında, çiğnediğimiz sakızda ya da içtiğimiz çaylarda karşımıza çıkmıyor. Nane, vücut jeli, saç şampuanı, ayak bakım kremleri ve yüz peelingi olarak güzelliğimizin de hizmetinde.
Biliyor musunuz, aslında nane bitkisi (mentha piperita) yüzyıllar öncesinin en etkili tedavi edici otlarından biri olarak biliniyor. Eski Mısır’da sıkça kullanılan bu bitki, ferahlatıcı, enfeksiyon önleyici etkileriyle karın ağrıları ve mide kramplarında birebir tedavisiyle biliniyor.
Daha ne yapıyor derseniz; acıları azaltıyor, susuzluğu gideriyor ve canlılık veriyor. Ayrıca nane çayı içerdiği uçucu yağların yanı sıra bileşimindeki sayısız vitaminle vücudun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle öne çıkıyor.
Yüzyıllar önce eski Yunanlılar ve Romalılar’ın güzelleştirici etkisini keşfettikleri nane, bugün neredeyse her diş macununun bileşiminde bulunuyor. Ayrıca cilt ve saç bakımında da bu taze yeşil bitkinin olumlu etkileri var. Nane, cildi yatıştırıyor ve yağlı saçlarda ve kepek önleyici özelliğiyle tercih ediliyor. Naneli ürünlerin özellikle sabahları mükemmel bir uyandırıcı oldukları bir gerçek. Çünkü nane kan dolaşımını harekete geçiriyor.
Nane ye, zeki ol
İşte, nane bitkisinin inanılmaz bir özelliği daha… ABD Cincinnati’de yapılan araştırmalar sonucunda nanenin insan beynini çalıştırıcı bir özelliği ortaya çıkarılmış. Araştırmacılar, nane kokusunda konsantrasyon yeteneğinin daha etkili olduğunu ortaya koymuşlar.alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder