27 Mart 2009 Cuma

BELİ KIRIK YEMEĞİ


malzemeler

• 4 adet orta boy patlıcan

• 300 gr köftelik kıyma

• 1 adet soğan

• 2 adet orta boy domates rendesi

• 3-4 adet sivri biber

• 1 çorba kaşığı domates salçası

• 1 su bardağı su

• 1-2 diş sarmısak

• Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir. Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber yoğurulur. Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 5 cm kalınlığında dilimlere ayrılır. Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir.Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir. Salça 1 bardak su içerisinde ezilir. Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür. Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir. Fırında patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır. Afiyet olsunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder