27 Mart 2009 Cuma

ALİ NAZİK


Malzemeler

500 gr. kuşbaşı eti

4 adet patlıcan (közlenmiş)

200 gr. yoğurt

50 gr. tereyağı

Yarım çay kaşığı pulbiber

Bir çay kaşığı tuz

3 diş sarımsak
Yapılışı

Patlıcanlar frında veya ocakta közlenir.Kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır. Sarımsak ezilip tuzu atılır, yoğurdun içine konur ve karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır. Kuşbaşı etlerimiz tencerede pişirilir. Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dökülür. İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır. Bu yağ Alinaziğin üzerine dökülüp servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder