27 Mart 2009 Cuma

ORMAN KEBABI


Malzemeler800 gr. kuşbaşı et
6 çorba kaşığı tereyağ
4 orta boy soğan (her biri 4’e bölünmüş)
3 orta boy kabukları soyulmuş domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı et suyu
6 küçük patates1 büyük havuçYarım su bardağı iç bezelye
Yapılışı

Bir tencerede orta ateste tereyağını kızdırın. Etleri koyup pembeleşene kadar ara ara karıştırarak sote edin.
Soğanları ekleyip 5 dk. daha pişirdikten sonra rendelenmiş domates ve domates salçasını ekleyin. Tenceredeki malzemeyi 20 dk. süreyle dibinin tutmamasi için ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
Tuz, biber ve et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 30 dk. daha pişirin.
Doğranmış havuç,doğranmış patates ve bezelyeyi ekleyin. 30-40 dk. daha pişirin ve tencereyi ateşten alın.Servisinizi yapın,afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder