16 Mart 2009 Pazartesi

PIRASA DOLMASI


Pırasayı sevmeyenler bir de böyle deneyin yemeyi,bayılacaksınız tadına....
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 tane kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kg. pırasa (iri)
Yapılışı
Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. Dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. Tuzlu suda çok az haşlayın. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. Doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. Üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder