Marmaris çam ağaçlarına sırtını dayamış doğal limanıyla, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş kıyı şeridinin ucundaki mimarisi, eşsiz plajları ve kristal görünümündeki denizi, yüzme ve her türlü su sporu ile yatçılık için ideal bir tatil beldesidir.
Marmaris Ege Bölgesinin en güzel turistik beldelerinden ve önde gelen yatçılık merkezlerinden birisidir. Sahip olduğu çam ormanları nedeniyle halk arasında “Yeşil Marmaris” olarak bilinir. Marmaris, doğal olarak çok iyi korunmuş bir liman ve iskele ile dünyanın her tarafından gelecek yatlara hizmet verebilecek yüzlerce yat kapasiteli marinalara sahiptir.
Sahip olduğu doğal güzellikler yanında Marmaris turistlere birçok modern tesisler sunar. Ayrıca Marmaris halkı yerli ve yabancı ziyaretçileri her zaman sevgiyle kucaklar.
Deniz kenarındaki veya Marmaris içerisindeki lokantalarda yenilen bir akşam yemeğinden sonra, gecenin kalan kısmını Barlar Sokağında yer alan hareketli barlarda,diskolarda veya gece kulüplerinde geçirebilirsiniz.
Marmaris’e yaptığınız ziyareti birçok seçenekleri bulunan çevre gezileriyle tamamlayabilirsiniz.bunlar yarım veya tam günlük, kano turları ,at gezintisi ,doğa yürüyüşleri yat turları ,köy gezileri,cip safari ve Efes, Pamukkale,Dalyan ve Kaunos gibi bölgeleri ziyaretler şeklinde geniş bir yelpaze sunulmuştur.
Marmaris ve dolayları güzel bir dantel gibi grift kıyılar ve körfezlere sahip olmakla övünür.Gökyüzünün ve denizin mavisi çam ormanlarının yeşili birbirleriyle kucaklaşırlar. Doğa, gözün görebileceği birbirinden harukalede resimler sergiler. Doğal güzellikler yalnızca birkaç ay için değil doğayı seven yerli yabancı herkese bütün bir yıl boyunca kucak açar.
Marmaris ve dolayları muhteşem ve güzel doğasıyla ,geçmişe ışık tutan etkileyici arkeolojik yapısı bakımından çok zengindir. Bölgenin doğal güzelliği yanında tarihi Karya ve sayısız antik şehirler bizi cezp etmekte asırlık mirası günümüze taşımaktadır. Marmaris’ten günü birlik gidiş gelişlerle ziyaret edilebilen antik şehirler Anadolu’nun kültürel mirasını Ege ve Akdeniz’de yansıtır.
Marmaris Ve Çevresindeki Marinalar Dünyadaki benzerleriye mukayese edilebilir dünya sınıfı marinalar Ege Kıyısı boyunca yer alır. Beklenebilecek her türlü imkan ve araçlar 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak tuvalet ve banyolarla donatılmışlardır. Marinaların çevresinde şahane Türk mutfağının sunulduğu restoranlar ve barlar,alış veriş müptelalarının kendilerine terapi uygulayabilecekleri dükkan ve butikler yer almaktadır.
Marmaris ve çevresindeki Marinalardan bazıları :
1- Setur Kuşadası MarinaKapasite :Denizde 450,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 50 km2- Port Bodrum YalıkavakKapasite :Denizde 550,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 52 km3- Bodrum D-Marin Turgutreis MarinaKapasite :Denizde 475,Karada 50,Uluslararası Havaalanı 30 km4- Milta Bodrum MarinaKapasite :Denizde 350,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 120 km5- Marmaris Martı MarinaKapasite :Denizde 720,Karada 180,Uluslararası Havaalanı 100 km6- Marmaris Netsel MarinaKapasite :Denizde 600,Karada 800,Uluslararası Havaalanı 97 km7- Marmaris Yacht MarinaKapasite :Denizde 205,Karada ,Uluslararası Havaalanı 26 km8- Göcek İltur Club MarinaKapasite :Denizde 400,Karada 180,Uluslararası Havaalanı 22 km9- Port Göcek MarinaKapasite :Denizde 85,Karada,Uluslararası Havaalanı 20 km10- Göcek Skopea MarinaKapasite :Denizde 400, Uluslararası Havaalanı 55 km
Kalesi : Marmaris Kalesi Kemeraltı mahallesinde ,deniz kıyısında yüksekçe bir tepenin üzerinde kurulmuştur.herodotos tarihi ilk kalenin İyonya’lılar tarafından MÖ 334 yılında yapıldığını yazar. Kaleyi fetheden İskender bu önemli kaleyi onartmıştır. Yılların ve çeşitli olayların tahribatıyla yıpranan kale Menteşe Beyi İbrahim Bey zamanında, daha sonra da Marmaris hakimi Gazi Ahmet Bey tarafından limanıyla birlikte onarılmıştır. Kare planlı zarif bir yapıdır.
Marmaris Müzesi : 1991 yılından bu yana hizmet veren Marmaris Müzesi eski kentin merkezinde yer alan kalede bulunmaktadır. Aslında kale ,mimari yapısının özelliğiyle de bir müze niteliğindedir. Eserler iki kapalı mekanda ve bahçede,açık alandadır. Kapalı salonların ikisinde ve bahçede sergilenen arkeolojik eserler bölgeden toplanmıştır. Bunlar Helen,Roma ve Bizans çağlarına ait amforalar ,toprak kandiller,cam eserler ,silahlar,ok uçları,paralar ve süs eşyalarıdır. Etnografya salonunda ise Osmanlıların son dönemlerinde kullanılan mobilya,halı,kilim,kap-kacak ve çeşitli mutfak eşyaları sergilenmektedir. Diğer kapalı mekanlar ise sanat galerisi,büro ve depo olarak kullanılmaktadır.
Çarşı Market: Gezinti yerinin kalbinde yuvalanmış ,Osmanlı Kalesinin gölgesinde yer alan Eski Çarşı Market şehir dışındaki kapalı çarşı yerlerine en uygun alternatiftir. Eski kapalı çarşı yer alan sergilerde orijinal ,mükemmel kalite ve uygun fiyata her şeyi bulabilirsiniz. Bit pazarının da dahil olduğu 200′den fazla dükkanın çalıştığı Pazar günleri en işlek günlerdir. Hafta içinde 11.00 ve 16.00 saatleri arasında marketteki çeşitli dükkanlar daha sakin, öyle saatlerinde genç kalabalığı cezp eder. Bakır ve ahşap dekorasyon malzemeleri mücevherat ve bölgesel desenli elbiseler liman boyunca sıralanmış dükkanlarda ve kale içinde satılır. Meşhur marmelat ve bal almak için en uygun yer şehrin batısındaki su tarafına yalın Cuma Pazarıdır.Perşembe Pazarı(meşhur Cuma Pazarı): Marmaris Köy Marketinde meyve,sebze,dokumalar ve kadın,erkek ve çocuk kıyafetleri ,moda kıyafetlerden taklit tasarım eşyalara ve geçmiş sezonundan kaçırılmayacaklara kadar her şey satılmaktadır. Spor kıyafetler, yatak örtüleri ,masa örtüleri ve ev tekstili de önemli yer tutar. Çarşı G.Mustafa Muğlalı Caddesi ve civarında yer alır. Perşembe günleri 09.00-18.00 saatleri arasında açıktır., en uygun ziyaret saati öyleden sonra geç vakittir.
Türkiye tekstil ürünleri ,cam eşyalar,deri,halı,çömlek,fıstık ve elbette baklava ve lokumuyla meşhurdur. Mahalli nakışlar ve elişleri de pazarın dikkate değer ürünleridir.
Halıcılık : Halıcılık özellikle çok meşhur olup bütün dünyaya ihraç edilmektedir. Halılar köy kadınları ve kızları tarafından elde dokunmaktadır. Güzel renkler elde etmek için doğal boyalar kullanılmakta ve her halı kendine has bir hikaye anlatır. Her bölgenin kendine has bir motifi vardır. Bir halıyı dokumak bazen 5 yıl sürebilir. Kilimler,sumaklar,ipek halılar ve yün halılar arasında seçiminizi yapabilirsiniz.ipek halılar tablo gibidirler küçükleri duvara asılabilir. İpek halılar büyüleyicidir ışığa doğru tuttuğunuz zaman renkler doğunun sihrini yansıtırcasına değişir. Fiyatlar büyüklüğüne ve metrekareye düşen düğüm sayısına göre değişir. Halılar evinizi değerlendirir ve özel bir tatilin şahane bir anısı olur.alıntıdır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder