malzemeler
• 4 adet orta boy patlıcan
• 300 gr köftelik kıyma
• 1 adet soğan
• 2 adet orta boy domates rendesi
• 3-4 adet sivri biber
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı su
• 1-2 diş sarmısak
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patlıcanlar kabukları alacalı soyularak tuzlu suda bekletilir. Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber yoğurulur. Yoğurulan harçtan yuvarlak, yassı köfteler hazırlanır. Tuzlu sudan çıkarılan patlıcanlar tamamen koparılmadan enine 5 cm kalınlığında dilimlere ayrılır. Hazırlanan köfteler patlıcan dilimlerinin arasına birbirinden kopmamasına dikkat edilerek yerleştirilir.Köftelerin yerleştirilmesiyle kıvrılıp yarım ay şeklini alan patlıcanlar yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Patlıcanların üzerine domates rendesi ilave edilir. Salça 1 bardak su içerisinde ezilir. Hazırlanan karışım 1 çay kaşığı tuz da eklenerek tepsiye dökülür. Patlıcanların aralarına sivri biberler ve birkaç adet sarmısak yerleştirilir. Fırında patlıcanlar ve köfteler kızarıncaya kadar pişirilip servis yapılır. Afiyet olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder